I kampen mot kylan i 170 år

Allt började 1853 … Norsk natur och kultur och norskt hantverk är viktiga delar av vårt DNA. Vår passion för värme kombinerat med hantverk förankrat i 170 år av gjutjärnstraditioner för vardagsverktyg har varit viktiga ingredienser för att definiera Jøtuls anda.

Jøtul 170 år logga

Jøtul är en av världens äldsta producenter av braskaminer, insatser och eldstäder. Vår passion för uppvärmning och långa erfarenhet av att bemästra det skandinaviska klimatet har lärt oss att värme är mer än det som kan mätas med en termometer.Jøtul F 602 ECO braskamin med eld i ljust vardagsrum. Fotografera.

Jøtul F 602 ECO – en liten braskamin med stor personlighet

Genom att elda på rätt sätt med torr ved kan den här renbrännande braskaminen uppnå en verkningsgrad på hela 81 %. Du får alltså ut mycket mera värme av varje vedträ. Som jämförelse har många gamla vedspisar en verkningsgrad ned mot 50 %.

JØTUL F 200-serien - Moderna klassiker

Jøtul F 200 och F 205 är våra nyaste kaminer. Stilmässigt en klassisk och en modern modell som båda är anpassade till dagens vedeldningsteknik. De är gjorda av gjutjärn, brinner rent tack vare modern clean burn teknik och har möjlighet till friskluftsanslutning.

Jøtul F 200 svart klassisk vedspis framför mörkblå vägg

Köpa en braskamin?

Återförsäljare symbol

Våra återförsäljare hjälper dig att hitta den eldstad eller braskamin som passar dina behov.

Är ved billigare än el?

Vedkalkylator symbol

Vår vedkalkylator hjälper dig att jämföra priset på el och vedeldning.

Vilken braskamin vill du ha?

Titta igenom vårt stora utbud av braskaminer och eldstäder och hitta din favorit!


Norskt hantverk sedan 1853

Jøtul är en av världens äldsta producenter av braskaminer, insatser och eldstäder. Med bakgrund i stolt norsk tradition har vi kombinerat gediget hantverk och konsten att bekämpa kylan ända sedan 1853.

Kristin S. Frithjofsen JøtulEtt jubileum väcker eftertanke. Vi blickar tillbaka på åren som varit och funderar på var vi befinner oss i dag. Även 2023 kommer bli ett viktigt år i Jøtuls historia. Många spännande projekt ligger framför. Vi har de gångna åren, våra traditioner och varumärkesvärden som vägleder oss. Samtidigt utvecklar vi produkter och koncept för framtiden.

Kristin S. Frithjofsen, varumärkes- och marknadschef på Jøtul
Modern stuga med norrsken.

Värmelagrande braskamin i snyggt arkitektritat fritidshus

Se hur vedspisen Jøtul F 520 HT verkligen kommer till sin rätt i detta snygga arkitektritade fritidshus i Nordnorge. Med värmelagrande sten kan makarna från Harstad verkligen utnyttja värmen fullt ut – trots högt i tak och öppen planlösning.

Gjuteriet vid Jøtul

Återvunnen värme från Jøtul

Återbruk, återvinning, cirkulär ekonomi, klimatpåverkan och hållbarhet. Det är kärnvärden som är djupt förankrade i vår filosofi, som ligger till grund för hur Jøtul i dag bedriver sin verksamhet och för hur vi gör oss redo för framtiden. Det gör det enkelt för användare att göra miljöriktiga val när de ska investera i ny vedspis eller kamin.


Värma stunder från våra kunder

Vi älskar att se när ni delar era mysiga stunder framför en braskamin från Jøtul och hur ni njuter av miljövänlig och äkta värme. Följ oss på vår Instagram @JotulStoves och dela din bild med #jotul så kanske vi delar en bild från dig också.


Köpa en braskamin?

Våra återförsäljare hjälper dig att hitta den eldstad eller braskamin som passar dina behov.