Norska berg och fjordar på vintern

I kampen mot kylan sedan 1853

Jøtul är en av världens ledande kamin-, insats- och eldstadstillverkare. Byggd på ett stolt norskt arv, där vi kombinerat fint hantverk med konsten att klara kyla i över 170 år.

Norskt hantverk

Natur, kultur och hantverk är vitala delar i vår norska identitet. Vår passion för uppvärmning, tillsammans med gamla hantverkstraditioner som tar fram det estetiska i saker vi omger oss med till vardags, är kärnan i Jøtuls själ.

Tidlös design

Våra produkter är länken mellan gamla och nya traditioner, och har sin naturliga plats i modern arkitektur. De är baserade på norsk gjutjärnstradition och funktionell, modern design som är innovativ och samtidigt tidlös. Skönheten ligger i betraktarens öga, men god design är så mycket mer. På Jötul är vi övertygade om att form och funktion går hand i hand.

Gjutjärn - flera generationers självklara val

Det finns många goda argument för att välja gjutjärn i våra produkter. Gjutjärn har använts flitigt i alla tider. Delarna är extremt hållbara, ändå är de enkla att ersätta och blir inte förstörda eller tappar formen, inte ens efter många års användning. Med reservdelar får Jøtuls produkter extra lång livslängd.

En källa av kunskap

Medvetna kunder köper Jøtul eftersom de vet att inget lämnats åt slumpen. Vi är stolta över att designa och tillverka världens finaste och mest hållbara gjutjärnskaminer, insatser och eldstäder. Men vi är lika stolta över att kunder uppskattar våra produkter. Att du är nöjd med det vi brinner för. Vi delar gärna med oss av vår passion och vårt kunnande, så att din Jøtul blir en livslång källa till värme, bekvämlighet och rogivande stunder.

Kvalitet som varar

Vi vill ge våra kunder de absolut bästa eldstäderna, kaminerna och insatserna. Därför är alla våra produkter gjutna i Norge av de bästa material som finns att tillgå. Tack vare den oslagbara hållbarheten kan Jøtul erbjuda marknadens längsta garanti. Därför är det kanske inte heller så konstigt att vår F 602 är historiens mest sålda och kopierade kamin.

Uppvärmning på norskt vis

Med lång erfarenhet av att hantera det skandinaviska klimatet har vi lärt oss att värme är mycket mer än temperatur. I våra produkter finns alla dimensioner samlade, från trivseln kring det sprakande ljudet från brinnande ved eller ljuset från en perfekt eldsflamma, till den optimala förbränningen för en effektiv och hållbar uppvärmning – och en tidlös design.

Jøtul i världen

Jøtul är det världsledande märket och en global marknadsledare med återförsäljare i 43 länder på sex kontinenter. Vår medvetna anpassning till den individuella marknaden, villkor och kundbehov, är en viktig del av vår internationella succé.

Hitta din Jøtul-återförsäljare