Par som går ut med hunden i skogen

Välkomna vintern med ”hygge” utomhus

Visste du att det inte bara är bra för kroppen att vara ute i naturen? Det är också bra för din mentala hälsa. Ta dig igenom den mörka årstiden med frisk kropp och knopp, så att du kan njuta av hemmamyset med gott samvete.

Välkommen ut

Vi tillbringar ca 85–90 procent av vår tid inomhus, vissa lite mer och andra lite mindre. Att ge sig ut i naturen kan ha fantastiska effekter på både kropp och själ. Det kan bidra till att sänka blodtrycket, stärka immunförsvaret, öka självförtroendet och göra dig på bättre humör. Så varför inte skaffa dig en ny vana nu i vinter, som kan lysa upp den annars så grå vardagen.

Att ge sig ut i naturen kan ha fantastiske effekter på både kropp och själ.

Gör promenaden roligare

För att det ska bli extra lockande att ge sig ut på promenad kan du ta med dig något gott att värma dig med, som den här goda chokladdrycken med havssalt, eller kanske en rykande varm soppa? Packa ner lite godsaker i ryggsäcken och upptäck din omgivning på nytt, tillsammans med familjen, en vän eller kanske på egen hand? (Så att du kan njuta av naturen och stillheten i lugn och ro.)

Kom hem till värmen

Efter en härlig promenad i kylan, finns det väl inget bättre än att komma hem och känna värmen från kaminen mot rosiga kinder och kalla händer?

Läs mer om ”hygge” och friluftsliv