Høstmys

Skapa höstmys hemma

Höst och kallare dagar är vår favorittid när det gäller mys och avslappning. Mörka kvällar, med regn längs fönstrens, sätter vi oss i soffan och njuter av en tänd brasa, levande ljus och en mjuk filt.

Här serverar vi receptet på hur man skapar en perfekt miljö för en varm, lugn och trevlig höstkväll.

Hur man skapar höstmys hemma

1. Hitta din mysigaste plats.

Välj en mysig plats hemma, där du kan koppla av och andas ut.

Hygge hemma

 

2. Tänd ett ljus

Vi norrmän älskar tända ljus under höst- och vintersäsongen, även på bordet när vi har gäster. Men det finns ingen anledning att spara ljusen till festliga tillfällen. Det rofyllda ljuset från levande flammor påverkar våra sinnen och sätter stämningen på ett ögonblick och hjälper oss att slappna av och varva ner.

Hygge med ljus

 

3. Läs en bra bok

Hitta en bra bok eller tidning. Ett hett tips från oss vedälskare är Lars Myttings bok om värme och vedens brinnande själ, "Ved".

Hygge med bok

 

4. Läckra snacks

Det är de små sakerna som ger myset i vardagen. Fyll en skål med något extra gott och unna dig några bitar läcker choklad eller varför inte en ostbricka.

Choclad

 

5. Ull, ull, ull

Högsäsongen när du behöver extra värme är på väg - och få saker passar bättre in på hösten än härliga filtar, ullstrumpor och varma tofflor. Vi byter ut lätta tyger från sommaren mot kraftiga velour-, ull- och skinnfällar som värmer både visuellt och rent praktiskt.

Ullpledd

 

6. Något varmt i koppen

Det finns mycket mys i en kopp varm dryck. Gör dig en stor mugg te, eller kan vi fresta dig med en kopp kakao med en nypa havssalt?

Hygge hemma

 

7. Tänd i eldstaden

Visste du att det har forskats runt lugnet som den levande flamman ger?

En studie av Christopher D. Lynn, docent i socialantropologi vid University of Alabama i USA, visade att den visuella bilden, det sprakande ljudet och lukten av en eld sänker vårt blodtryck. Det står också att den avslappnande effekten påverkar nervsystemet och att du sover bättre.

Hygge med spis

Så njut av det här ögonblicket med gott samvete; sätt dig bekvämt med mjuka kuddar i ryggen, doften av  varm dryck och låt ljuset och värmen från eldstaden stråla mot dig. Nu kan du andas ut.

Vi önskar dig en SKÖN höst!

  

Vill du ha fler mysiga tips? 

Vi har fått tips från en riktig mysexpert, som vet vad han pratar om.

Läs mer