Kakao

Varm choklad med en nypa havssalt

Vad är bättre än en kopp varm choklad när man vill varva ner. Visste du att choklad och havssalt går hand i hand? Om du tillsätter en nypa havssalt i chokladen skapar du en extra god smak som garanterat gör att du fyller på både två och tre gånger.

Ingredienser

  • 1 pkt blockchoklad 200g. Ljus, mörk eller vit, 50 – 70%
  • 7 – 10 dl mjölk, eftersmak
  • 1 nypa havsalt
  • 5 msk brunt socker

Topping:

  • Vispad grädde
  • Riven choklad

Så här gör du:

  1. Hacka chokladen i små bitar och lägg i en kastrull. Blanda i ¼ av mjölken.
  2. Värm upp på medelvärme utan att det kokar. Rör hela tiden.
  3. Häll på resten av mjölken och värm upp tills det nästan kokar. Chokladen skall inte koka.
  4. Tillsätt en nypa havssalt och socker. Man kan även tillsätta lite chili och kanel. Toppa med vispad grädde och riven choklad.

 

Nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta av en härlig kopp varm choklad.

 

Gillar du pannkakor?

Pröva vårt recept på pannkakor med blåbär!

 

Se recept