Man lägger ved i vedspisen Jøtul F 602

En pålitlig värmekälla

Med tidlösa braskaminer och toppmodern eldningsteknik som halverar vedförbrukningen får du inte bara en snygg inredningsdetalj. Du får också en trogen följeslagare som ger äkta värme du kan lita på i många år framöver.

Jøtul 170 år logo

Jøtul är en av världens äldsta producenter av braskaminer, insatser och eldstäder. Vår passion för uppvärmning och långa erfarenhet av att bemästra det skandinaviska klimatet har lärt oss att värme är mer än det som kan mätas med en termometer.


Jøtul F 602 ECO braskamin med eld i ljust vardagsrum. Fotografera.

Jøtul F 602 ECO – en liten braskamin med stor personlighet

Genom att elda på rätt sätt med torr ved kan den här renbrännande braskaminen uppnå en verkningsgrad på hela 81 %. Du får alltså ut mycket mera värme av varje vedträ. Som jämförelse har många gamla vedspisar en verkningsgrad ned mot 50 %.

Köpa en braskamin?

Vedspis ikon

Våra återförsäljare hjälper dig att hitta den eldstad eller braskamin som passar dina behov.

Vilken braskamin vill du ha?

Vedspis ikon

Titta igenom vårt stora utbud av braskaminer och eldstäder och hitta din favorit!

Terje Agard projektingenjör på JøtulDet finns många varianter av Jøtul F 602. När vi tog fram den senaste versionen Jøtul F 602 ECO var det viktigt med hög verkningsgrad och samtidigt behålla den välbekanta och fina designen från 1940. 

Terje Agard projektingenjör på Jøtul
Två damer sitter framför vedspisen Jøtul F 167 i ett grått vardagsrum.

Ny och värmande braskamin i ett äldre hus

I ett litet samhälle i Norge flyttade 2019 en familj på tre personer in i ett äldre timmerhus. Ett bra och varmt hus är absolut nödvändigt på en plats där vintrarna är kända för att vara mörka och kalla. Något som familjen själva har fått erfara. Där började projektet med att renovera ett timmerhus och drömmen om äkta värme kom till.

Man med grå stickad tröja bär ved.

Allt du behöver veta om ved

Vill du veta mer om ved och vedeldning? Ved är en av de äldsta energikällorna som används av människor. Ved är kultur och vetenskap och bidrar till äkta värme och trevnad i hemmet. Dessutom är det den säkraste värmekällan du kan ha i bostaden. Här ger vi svar på dina frågor om ved och vedeldning!


Värma stunder från våra kunder

Vi älskar att se när ni delar era mysiga stunder framför en braskamin från Jøtul och hur ni njuter av miljövänlig och äkta värme. Följ oss på vår Instagram @JotulStoves och dela din bild med #jotul så kanske vi delar en bild från dig också.

Köpa en braskamin?

Våra återförsäljare hjälper dig att hitta den eldstad eller braskamin som passar dina behov.

Vedspisen ikon