Jente som bærer ved

Sustainable Comfort

Att elda i en Jøtul-kamin med Clean burn Technology är kanske det mysigaste du kan göra för miljön. Med produkter tillverkade av återvunnet gjutjärn och Clean burn Technology i världsklass kan du koppla av framför din miljövänliga kamin med gott samvete. "Hygge" i dag, och i framtiden.

Mor och son kopplar av i vardagsrummet med sin Jøtul F 373 Advance

Gör ett hållbart och miljövänligt val med Jøtul

 

Så här eldar du miljövänligt

Gå med och gör skillnad

Hållbarhet innebär bland annat att vi måste ta hänsyn till kommande generationer när vi som konsumenter köper varor och tjänster. Klimatförändringar beskrivs som en av vår tids största utmaningar. Som individer kan vi påverka utsläppen av växthusgaser, och små åtgärder som byte av braskaminer, eldstäder och kamininsatser kan göra stor skillnad.

Jøtul F 373 Advance - Berömd kamindesign
 

 • Prisvinnande design
   
 • En ventil säkrar riktig användning
   
 • Se elden från tre sidor

 

Läs mer

Visste du at om vedfyring og CO2
Man som skjuter i en Jøtul -eldstad

Miljömedvetet med Clean burn Technology

Tack vare fortlöpande fokus på forskning, utveckling och provning är Jøtul i dag världsledande inom Clean burn Technology. Men varför är det egentligen så viktigt att vara bäst i klassen på renbrännande vedkaminer, spisar och kamininsatser? Jo, först och främst handlar det om ett bättre klimat, genom att begränsa de luftburna partiklarna till ett minimum. Därefter handlar det om förbrukarekonomi, genom att du får mer värme per vedträ.

 

Läs mer

Rene Christensen

Vi bär ett samhällsansvar för att bidra till ett sundare klimat och den gröna omställningen. Eftersom fler och fler människor vill göra sina val utifrån miljö och hållbarhet, vill vi göra valet enkelt genom att erbjuda miljövänliga produkter, tillverkade på ett miljövänligt sätt.

René Christensen, Senior Vice President Sales Jøtul

Jøtul F 400 ECO - Kraftfull gjutjärnskamin

 

 • En av våra renaste braskaminer
   
 • Enkel drift med endast en luftventil
   
 • Vedspisen kännetecknas av ett mönster som visar ett avsnitt av den norska kusten
   
 • Stort glas med bra insyn till elden

 

Läs mer

Man som återvinner gjutjärn på Jøtul

Återvunnen värme från Jøtul

 

Återbruk, återvinning, cirkulär ekonomi, klimatpåverkan och hållbarhet. Det är kärnvärden som är djupt förankrade i vår filosofi, som ligger till grund för hur Jøtul i dag bedriver sin verksamhet och för hur vi gör oss redo för framtiden. Det gör det enkelt för användare att göra miljöriktiga val när de ska investera i ny vedspis eller kamin.

 

Läs mer